От известно време като я запаля на място ми тресе волана. Сменял съм тампоните по двигателя и скоростната кутия....ама може пак да се прее..л някой...Това ли е причината или може нещо друго? Оборотите са си към 850 и не играят, а когато задам над 1000 и вибрациите спират??
Известие
Collapse
No announcement yet.
вибрации по волана на място
Collapse
X
-
Ми така е като си купувате тея жтд-трактори
Няма нищо нередно в това да вибрира малко повече воланът при студен двигател, особено зимно време. При дизелите детонациите при студен двигател са по-силни и затова е така.
П.С. Поразчистих малко спамчетоLast edited by trustworthy; d.m.y г., 14:26._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от miromitev Покажи съобщениеОт известно време като я запаля на място ми тресе волана. Сменял съм тампоните по двигателя и скоростната кутия....ама може пак да се прее..л някой...Това ли е причината или може нещо друго? Оборотите са си към 850 и не играят, а когато задам над 1000 и вибрациите спират??ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
И при мен вибрира 1:1 с колегатаПървоначално публикувано от miromitev Покажи съобщениеОт известно време като я запаля на място ми тресе волана. Сменял съм тампоните по двигателя и скоростната кутия....ама може пак да се прее..л някой...Това ли е причината или може нещо друго? Оборотите са си към 850 и не играят, а когато задам над 1000 и вибрациите спират??_____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
Comment
-
Вибрации във волана си има на всяка 145/6 жтд!!! Това, че на 1000 об изчезват е повече от нормално
Вибрации от двигателя има на всяка една кола (без значение дизел или бензин), въпросът е как е бил решен проблемът с гасенето на тези вибрациите за да се предават в минимална степен към купето.
Примерно на тойота ярис дизел в таблото се усещат вибрации, а във волана - не. Виждал съм на светофар как воланът на кадет дизел вибрираше с амплитуда от около 1смОт целия работен диапазон оборотите на празен ход са най-близко до резонансните и затова трептенията са предимно там.
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Тръст... така е да. Човека обаче вика...
От известно време като я запаля на място ми тресе....
Явно по-различно се държи от преди и не говори за нормалнте вибрации.
Иначе ако не знам до каква степен е нормално... на негово място бих....
Отиване на някоя среща от обичайните в Неделя>сравняване с други такива коли>разлика/без разлика>притеснения/спокойствиеALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
Comment